Szeszélyes napok jönnek: így alakul az időjárás

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
zivatar meleg időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meleg, de csapadékos idő várható a hétvégéig. 

Szerda


Sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Csapadékra igen kicsi az esély. Az északkeleti szél élénk, elsősorban a keleti országrészben erős lesz. 25 és 31 fok közötti kellemes nyári hőmérsékletek várhatók.

Csütörtök


Eleinte marad a ragyogó napsütés, majd délután északkelet felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok érkeznek. Megerősödik az északkeleti szél. 29 fok körüli értékeket mérhetünk, ÉK-en lesz a hűvösebb idő.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Péntek


A többórás napsütés mellett gomolyok jelennek meg az égen, de zápor, zivatar csak elszórtan (inkább a Dunántúlon) fordulhat elő. 26-32 fok valószínű délután. Mérséklődik az északkeleti légmozgás.


Szombat


Északkelet, kelet felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan, de délnyugaton több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. 30 fok körüli hőmérséklet várható.


Vasárnap


A nap első felében borongós időre van kilátás, főleg reggelig lehetnek további záporok, zivatarok. Déltől csökken a felhőzet, kisüt a nap. 30-32 fokos maximumok lehetnek - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.