A magyar Atlantisz: elsüllyedt sziget rejtőzhet a Balatonban

Forrás: Arcanum - Ifjúsági Magazin -
rejtély Sziget Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zelkó Zoltán térképész igen érdekfeszítő teóriával állt elő a magyar tengerrel kapcsolatban még az 1980-as évek elején: azt állítja, komplex számítások és űrfelvételek is bizonyíthatják egy rég eltűnt kis sziget jelenlétét a Balatonban.

Zelkó kutatásai során olyan geometriai összefüggéseket fedezett fel bizonyos szent helyek között a Balaton északi és déli partján, amelyek metszéspontjai érdekes módon pontosan a tó közepén találkoznak.

Forrás: Arcanum - Ifjúsági Magazin

„(...) Ha a térképen egy vonallal összekötjük Badacsonyt és Veszprémet, akkor ezen az egyenesen szokatlanul sok templomot találunk: Kékkút, Köveskál, Monoszló, Balatoncsicsó, az árokfői templomrom, Szentjakabfa, Óbudavár, Mencshely, Barnag, Tótvázsony stb. A tornyok ily módon egy római kommunikációs rendszerre alapozódott hírközlési hálózat alkotóelemei, ha úgy tetszik, hírtovábbító állomások is lehettek" – olvasható az Ifjúsági Magazin egyik, 1983-ban megjelent lapszámában.

A térképész szerint elképzelhetetlen, hogy véletlenről lenne szó. Az említett templomok, illetve romok pontosan egy olyan nyílegyenes vonalra esnek, amely összeköti őket. És ez még nem minden! Feltételezte továbbá azt is, hogy ahol azok a metszéspontok találkoznak, ott lehet egy elsüllyedt sziget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.