Kisiklott egy vagon a miskolci fővonalon, több napig tarthat a helyreállítás

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Silas Stein -
vagon kisiklott vonat vonat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisiklott egy tehervonat egyik kocsija csütörtök hajnalban Miskolc és Nyékládháza között, a várhatóan több napig tartó helyreállításig egy vágányon szünetel a forgalom - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

A vagon kisiklását a mozdonyvezető valószínűleg nem észlelte, ezért öt és fél kilométeren mintegy kilencezer betonaljat, útátjárók burkolati elemeit és Nyékládházán egy váltót rongált meg a szerelvényben továbbhaladó, de a sínek mellett futó kocsi.

A személyvonatok menetideje 5-10, csúcsidőben 10-20 perccel növekedhet. A forgalmat átszervezik, egyes vonatok rövidebb útvonalon közlekedhetnek vagy kimaradhatnak. Nem közlekedik például a Miskolcról 13.56-kor Füzesabonyba induló személyvonat, utasai a következő, a Miskolcról 14.33-kor továbbinduló személyvonattal utazhatnak Füzesabony felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.