"A fertőzöttek számának növekedése figyelhető meg, ami az őszi hullám kezdetét jelzi" - A koronavírus újabb hulláma indult el Ukrajnában

Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str -
Ukrajna fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ukrajnában a koronavírus újabb hulláma indult el - közölte vasárnap Ihor Kuzin országos tisztifőorvos.

"A fertőzöttek számának növekedése figyelhető meg, ami az őszi hullám kezdetét jelzi"

- mondta a szakember az Ukrinform hírügynökségnek nyilatkozva. Hozzátette, hogy egyre több fertőzöttet és beteget regisztrálnak, a múlt héten mintegy 9100 új eset volt, mostanra már 11 500.

A tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy a kórházban kezelésre szoruló fertőzöttek száma is megugrott. Két hete hozzávetőleg 2600 pácienst ápoltak koronavírushoz köthető tünetekkel az ország egészségügyi intézményeiben, számuk mára 3100-ra gyarapodott.

Koronavírus - Ukrajnában a koronavírus újabb hulláma indult el Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str

Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter már augusztus elején felhívta a figyelmet az esetszámok növekedésére, bár akkor még úgy fogalmazott, hogy a helyzet nem vészes. Hetente 30-40 százalékkal növekszik a fertőzöttek száma - tette hozzá.

Ukrajnában az utóbbi négy hétben a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint 44 291 fertőzöttet és 149 halálesetet regisztráltak. A járvány kitörése óta több mint ötmillió fertőzöttet azonosítottak, akik közül 116 634-en hunytak el a kórban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.