Felfoghatatlan nagyságú vagyon szállt III. Károlyra, de nem rendelkezhet felette szabadon

örökség királyi család vagyon koronavagyon III. Károly II. Erzsébet halála II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember nyolcadikán este jelentették be, hogy elhunyt az Egyesült Királyság uralkodója, II. Erzsébet. Az egész világ gyászolja a kivételes uralkodót, akinek életét már éltében regények, filmek és tévésorozatok sora mesélte el. Halálával hatalmas űr keletkezett az európai és a világtörténelemben.

Utóda a fia, III. Károly lett, aki több mint hét évtizede várja, hogy viselhesse a szigetország koronáját. III. Károly azonban nemcsak a trónt, hanem egy, szinte felfoghatatlan nagyságú vagyont is örökölt édesanyjától. A korona birtokai, ingatlanjai és műkincsei ugyanis együttesen 28,5 milliárd dollárt, átszámítva 11 ezer milliárd forintot érnek.

Forrás: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones

III. Károlynak azonban a gigászi koronavagyonnak csaknem az egésze felett nincs rendelkezési joga.. A Forbes beszámolója szerint a 28,5 milliárdból 28 milliárd a birtokok és az ingatlanok összértéke, melyeket, ha szeretné, akkor sem tudna eladni. Ezen ingatlanok közé tartozik többek között a Buckingham-palota, Cornwall és Lancaster hercegsége, a Kensington-palota és a királyi család skóciai birtoka is.

A királynő személyes vagyona felett azonban már szabadabban rendelkezhet az új király. II. Erzsébetnek számos ingatlanja, ékszere, műtárgya és befektetése volt, melyeket a lap külföldi kiadása 500 millió dollárra becsül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.