Az olasz maffia rabolhatta el Farkas Helgát - állítja a nyugalmazott rendőrtiszt

Forrás: MTI/Németh György -
Farkas Helga Palatinus Gábor eltűnés ügy nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már több mint három évtizede annak, hogy nyoma veszett Farkas Helgának. A nyomozók csak gyanítani tudják, hogy a lány gyilkosság áldozata lett, ugyanis a holtteste a mai napig nem került elő. Az ügyet érdemben sosem tudták lezárni, most viszont ismét beszédtémává válhat.

Farkas Helga neve egy becsületsértési per tárgyalásán került elő, ugyanis a tanúként meghallgatott Palatinus Gábor nyugalmazott rendőrtiszt szerint a mostani ügy kapcsolódik a megoldatlan emberrablási történethez. A férfi és a vádlott, Fésű Pál Attila azt állítják, az olasz maffia, a Mala del Brenta tagjai rabolták el és ölték meg harmincegy éve a fiatal magyar lányt.

Fésű és a rendőrség vitás ügye évekkel korábban indult, az egyenruhások pedig azért indították a becsületsértési pert, mert a férfi fehérgalléros bűnözőknek nevezte a hatóság vezetőit.

– kezdte a részletes elemzést a Blikknek Palatinus Gábor.

Forrás: MTI/Németh György

A nyugalmazott rendőrtiszt szerint a lány elrablásával vádolt és emiatt elítélt férfi kapcsolatban állt Fésű Németországba disszidált testvérével, aki akkor egy nemzetközi, autólopásra specializálódott banda tagja volt. Itt ismerkedtek meg egy bizonyos Z-vel, a velencei maffia tagjával, aki Palatinus szerint megölte Farkas Helgát, erről Fésű testvére levélben értesítette az exrendőrt.

Palatinus arra kérte a bíróságot, gondoskodjanak a megfelelő biztonsági intézkedésekről, mert a Farkas Helga üggyel szerinte kapcsolatba hozható bűnszervezet nem riad vissza a gyilkosságtól.

Farkas Helga eltűnése sok tekintetben hasonlít VV Fanni ügyére. Hogy melyek ezek? Kattints ide, és derítsd ki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.