Farkas Helga 1991-ben tűnt el, a gyanúsítottra azonban csak emberrablást sikerült bizonyítani, és a lány holtteste sosem került elő. Ez csak néhány pont a sok közül, melyben eddig nagyon hasonlít Helga és VV Fanni esete. 

Farkas Helga

Farkas HelgaForrás: MTI/Németh György

Farkas Helga 1991. június 27-én tűnt el, elrablásával Csapó Józsefet és annak barátját, Juhász Bendeket gyanúsították meg. Helgát egy autószerelőnél látták utoljára élve, elrablása napján már rögtön pénzt követeltek a fiatal lány apjától, és másnap is. Akkor még Helga biztosan élt, édesapjának le is játszották a lány hangját. Helga autóját a nyomozás során találta meg a rendőrség, benne egy 44-es lábnyommal, és egy ismeretlen tenyérlenyomattal, mely egyik gyanúsítotthoz sem tartozott. Juhász Benedek halála után felesége nyilvánosságra hozta azt, amit ő tudott az esetről. Eszerint Helgát egy orosházi garázs szerelőaknájában tartották fogva, majd miután a váltságdíjat nem kapták meg, megfojtották és egy csatornába dobták. Miután azonban féltek a lebukástól, a maradványokat összegyűjtötték egy évvel később és a gárdosi erdőben elégették.

VV Fanni

VV FanniForrás: RTL Sajtóklub

Novozánszki Fanni november 20-án tűnt el, elrablásával B. Lászlót gyanúsítják. Kamerafelvételeken látható, ahogy B. László lecipeli a mélygarázsba Fanni testét, de az nem állapítható meg, hogy eszméletlen vagy halott volt-e a lány akkor. A férfi csak részleges beismerő vallomást tett, a gyilkosságot nem ismerte el. A gyanúsított bérelt autójának GPS-jelei alapján a következő négy napban Dunaújváros és Veszprém között furikázott. Az autóban vérnyomokat és kötelet is találtak. Fanni holttestét nagy erőkkel keresik, egyelőre azonban a hatóság emberei nem jártak sikerrel.

Íme, a két ügy közötti hasonlóságok:

  • Mindkét lányt lerabolták. A tettet olyan férfi követte el, akiben megbíztak.
  • A Bors szerint B. László pénzért rabolhatta le Fannit szemben a korábbi hírek szerint, melyek szerelmi bánatról szóltak. Helga esetében az indíték sosem volt kérdés, mindenki tudta, hogy váltságdíjat akartak.
  • A feltételezett tettest nem fogták el, de a gyilkosságot egyik esetben sem tudták a gyanúsítottra bizonyítani. Fanni esetében legalábbis egyelőre.
  • Helga ügye a 90-es években megrázta az országot, ahogy Fanni esetét is figyelemmel kísérik az emberek.