Ittas vezetése miatt soha többet nem ölelheti magához szerelmét és kisbabáját Konrád

ittas vezetés halál Vas megye baleset tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végzetes döntést hozott 2019 októberében Konrád, aki ittasan ült volán mögé élete szerelmével és születendő babájukkal. Az autójuk fának csapódott, a tragikus balesetet csak a férfi élte túl. 

Konrád fiatal és várandós menyasszonyával ült egy autóban, amikor halálos baleset történt 2019-ben Vas megyében.

"Megittam pár sört, meg rövid feleseket, nem szabadott volna kocsiba ülnöm, mert igy történt a legnagyobb hiba, amit életemben elkövethettem, ami most egy életen át fog kísérteni. Éreztem magamon azért, hogy valamilyen szinten ittas vagyok, és meghoztam egy döntést, hogy elindultam az autóval"

- mesélte a videóban Konrád, akinek döntése az egész életére kihatással lett.

A baleset az utolsó tíz kilométeren történt, amikor egy balkanyarban a vízelvezető megdobta a kocsit, ezután az autó a rétre borult, hiába próbálkozott a férfi ellenkormányzással ,vagy éppen kézifékkel. Az autó ugyanis minden próbálkozás ellenére 160 kilométeres sebességgel egy fának csapódott, ami valósággal kettévágta a kocsit. A balesetben elhunyt a férfi menyasszonya és a kisbaba is.

"Ha akkor nem indultam volna hajnalban, akkor ő most is élne. Egy ember sokat hibázik az életében, de ez akkora ár volt, amit egy emberi életben nem lehet megfizetni. Három év hat hónapot kaptam ebből jogerősen, de ha belegondolok abba, hogy most a karomban tarthatnám akár a kicsit, vagy a párom mellett kelhetnék fel és...minden esetre én itt maradtam. És ezt nekem cipelnem kell magammal életem végéig"

- tette hozzá a férfi, aki jelenleg börtönbüntetését tölti.

A férfi elmondta, hogy azért is vállaltaa beszélgetést a rácsok mögött, hogy elmondja a történetét, hogy mások ne kövessék el azt a hibát, amit ő: ne üljenek részegen a volán mögé.

"Ha 100 emberből csak egy, ha közeletek csak egy ember meghallja, akkor már megérte. Hogy ne essen más abba a hibába, amibe én estem. Mert nem a börtön a nehéz, nem az emberek nehezek. Meg nem a felelősségvállalás érte, mert az ember azt megszokja, az ember az túlélő. Hanem az a tudat, hogy hogyan élhettem volna, hogy kikkel. Ez már nem lesz soha többet." objektum

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.