Szakcsi Lakatos Béla halála temetés Szakcsi Lakatos Béla Szakcsi Lakatos Róbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október 2-án, életének 80. évében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a magyar jazz ikonikus alakja. Fia szerint a tragédiának semmi előjele nem volt, az édesapja a halála előtt két nappal még fellépett Gerendás Péterrel.

Szakcsi Lakatos Béla családja teljesen összeomlott. A zenész fia, Szakcsi Lakatos Róbert nyilatkozott a Borsnak.

"Borzasztó ez a veszteség számunkra. Hirtelen jött, de erre sosem lehet felkészülni. Nagyon megviseli az egész családot édesapám halála, de főleg édesanyámat, mert otthon történt a tragédia. Tudtuk, hogy nem volt teljesen egészséges, a szívével többször is volt problémája, mű szívbillentyűvel élt, sajnos infarktusa is volt, ehhez jött még régóta a szívelégtelenség, ez vezetett a halálához. Még dolgozott, minden egészségügyi problémájából fel tudott épülni. Én épp Dániában turnéztam, egy kompon ültem, úton a koncertsorozat következő helyszínére, amikor telefonon kaptam a szörnyű hírt, apukám elhunyt. Azonnal lemondtam minden fellépést erre a hétre, jövő héten pedig Törökországban egy-két koncertem lett volna, azt sem tudom vállalni. Vasárnap már vissza is jöttem a családomhoz, hogy támogatni tudjuk egymást" - mondta a lapnak Szakcsi Lakatos Róbert.

A temetés időpontját még nem tudja a család, annyi biztos, hogy a Fiumei úti temetőben helyezik végső nyugalomra Szakcsi Lakatos Bélát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.