Drágultak a mozijegyek: mostantól ennyit kell fizetni értük fejenként

Forrás: Shutterstock -
Cinema City mozijegy infláció mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sejthető volt, hogy az infláció előbb-utóbb a mozik díjszabásaira is hatást gyakorol majd. A Cinema City nemrég hozta nyilvánosságra új árait, melyek fényében egyesek inkább az otthoni streamelés mellett dönthetnek.

A Cinema City marketing- és PR-igazgatója, Buda Andrea a Világgazdaságnak beszélt az áremelkedésről és annak hátteréről.

Ha úgy nézzük, hogy a kenyér ára 1000 forinthoz közelít, vagy egy 2 deciliteres tejföl – ami minden magyaros étel alapanyaga – 500–700 forint között mozog, illetve a napi szinten használt élelmiszerek ára szintén több száz forinttal változik hetente, úgy ez még egy kismértékű emelésnek számít"

– részletezte az igazgatónő, kiemelve: a VIP-szolgáltatás 1400 forinttal való növelése éppen az ott felszolgált ételek és italok beszerzési árának növekedését tükrözi, de ez a kiugró kivétel.

Forrás: Shutterstock

A Forbes utánajárt annak is, hogy pontosan mennyibe kerülnek mostantól a mozilánc jegyei.

A fővárosi egységekben a teljes árú 2D-s belépő ára 2150 forintról 2500-ra növekedett, a 3D-s vetítések a 350 forintot kóstáló szemüveggel együtt pedig immáron 3000 forintba kerülnek teljes áron. Az Arena Mall Imax-termében 3300 forint a listaáras 3D-vetítés (az összeg szintén magában foglalja a szemüveg árát, nélküle mínusz 400 forintot kell kifizetni a jegyért).

A szerdai kedvezményes nap továbbra is él: 2D-s filmekre a diákjegynél (1950 forint) is olcsóbban, 1800 forintért lehet jegyet váltani a hét közepén Budapesten. Eddig ez a két kategória egy áron futott.

A prémium formátumok közül a VIP-jegyek ára lódult nagyot: 2D-s filmre 6950 helyett 8350 forint a film előtti korlátlan büfét kínáló vetítés. 3D-s filmnél ez az ár 7500-ról 8950-re módosult.

A vidéki Cinema Cityk árai is emelkedtek: 1950 és 2300 forint között alakulnak a 2D-s vetítések (a szerdai kedvezményes napok 1500-1750 forint között futnak). Az viszont csak a budapesti CC-vásznakról mondható el, hogy drágább opció lett a mozijegy, mint befizetni egy hónapra a vezető streamingóriásokra.

Viszonyításképp: a Netflix legkedvezőbb árú havi csomagja havi 2490 forint, az HBO Max havidíja listaáron 2390 forint, a Disney+-é pedig 2490 forint. Az utóbbi kettőhöz ráadásul 4K minőség is jár ennyiért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.