Figyelmeztet a NAV: újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon

Forrás: AFP/Patrick T. Fallon -
nikotin iskola elf bar NAV közösségi oldalak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tanévkezdéssel újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon - tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Azt írták, hogy az illegális, különböző ízesítésű elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, sőt, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. A NAV fokozott figyelmet fordít az árusítók kiszűrésére. Mint írták, az elmúlt hónapok folyamatos ellenőrzései és a tájékoztatás hatására jelentősen csökkent azok száma, akik vállalják a kockázatot és illegális, ízesített elektronikus dohánytermékeket árulnak.

Figyelmeztet a NAV: újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon Forrás: AFP/Patrick T. Fallon


Megjegyezték, hogy az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt - a NAV által kiszabható bírság mellett - dohánytermékek engedély nélküli értékesítésekor a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága akár több milliós bírsággal sújthatja az eladót.

Példaként azt hozták, hogy a NAV Győr-Moson-Sopron megyei ellenőrei felvették a kapcsolatot egy internetes hirdetővel, aki az Elf Bar mellett újdonságnak számító Lost Mary e-cigarettát is kínált. A 235 ezer forintért rendelt, huszonöt darab Elf Bart és két Lost Maryt Budapesten adták át. A revizorok az illegális árut lefoglalták, majd adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.