Kiesett egy utas az egri bobból: itt a pályán készült felvétel

Fotó: Csudai Sándor -
Eger bobpálya videó bob baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokak rémálma vált valóra szeptemberben az egri bobpályán. Az egyik utas ugyanis fékezés nélkül érkezett a kanyarba és kirepült a járműből.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vizsgálta az Egri Járási Ügyészség a bobpályán szeptemberben történt balesetet.

A kezelősegéd nem ellenőrizte, hogy az utas bekapcsolta-e a biztonsági övet, ezzel pedig alapvető hibát vétett, ugyanis, ha nem kerül rögzítésre az öv, akkor a bobszánkó fékrendszerét sem lehet használni. Az illető egy enyhe jobbraívelésű kanyarba érkezve próbált lassítani, de nem tudta használni a féket, kiesett a bobból, aminek következtében könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – írja honlapján az Ügyészség.

"A nyomozás eredményeként a gyanúsítottal szemben a vádemelés feltételei a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján fennálltak, azonban figyelemmel arra, hogy a terhelt fiatal felnőttkorú a bűncselekmény elkövetését teljes körűen beismerte, a magatartásának kedvező változása érdekében lehetőség volt a feltételes ügyészi felfüggesztés elrendelésére" – olvasható még a honlapon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.