Már legalább 150-en életüket vesztették a Fülöp-szigeteken végigsöprő természeti katasztrófában

Forrás: AFP/Handout -
Fülöp-szigetek áldozat katasztrófa természeti katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emelkedett a Fülöp-szigeteki áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma: már legalább 150-en életüket vesztették, 128-an megsérültek és 36-an eltűntek a Nalgae trópusi vihar következményei miatt - közölte a helyi katasztrófavédelem csütörtökön.

A természeti katasztrófa csaknem négymillió embert érintett, és több mint 1,2 millióan kényszerültek elhagyni otthonaikat.

A Nalgae a déli Maguindanao tartományban okozta a legnagyobb pusztítást, ott 63 halálos áldozata van az ítéletidőnek. Cavite, Laguna, Batangas, Rizal és Quezon tartományban 33-an vesztették életüket, míg a nyugati Visayasban 29-en lelték halálukat az áradásokban, a földcsuszamlásokban és az összeomló épületek alatt.

Emelkedett a Fülöp-szigeteki ítéletidő áldozatainak száma Forrás: AFP/Handout

Az érintett térségekben több mint 15 ezer ház vált részlegesen vagy teljesen lakhatatlanná.
A mezőgazdaságot és az infrastruktúrát ért kár összegét több mint 5,27 milliárd pesóra (több mint 37 milliárd forintra) becsülik.

Ferdinand Marcos Jr. elnök 23 tartományban hirdetett rendkívüli állapotot a következő hat hónapra, hogy a helyi hatóságok hozzáférhessenek az állami többletforrásokhoz és segítséghez. A Fülöp-szigeteken évente átlagosan húsz trópusi ciklon söpör végig - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.