Nem először viselkedett furcsán a gimnazista, aki matematika órán ugrott a mélybe Balatonfüreden

Forrás: Shutterstock -
Balatonfüred gimnazista öngyilkossági kísérlet ugrás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is hírt adtunk, kiugrott egy balatonfüredi gimnázium ablakából egy 17 éves fiú, Zsombor. A fiú csodával határos módon túlélte a zuhanást, a fiú osztályával iskolapszichológus beszéli át a történteket.

Sokkoló jelenetek játszódtak le hétfőn délelőtt Balatonfüred kéttannyelvű gimnáziumában. A kilencedik osztályos Zsombor matematika órán állt fel a helyéről, és bár társai azt hitték, csak az ablakot nyitja ki, kivetette magát a második emeleti tanteremből. A fiú az iskola sportpályájának betonjára esett, súlyos sérülései miatt mentőhelikopter vitte kórházba.

Az iskola igazgatója hírzárlatot rendelt el, annyi azonban kiderült, hogy a fiú kollégista volt, és szerelmi bánatában ugrott a mélybe. A Blikk úgy tudja, a 17 éves fiú zavartan viselkedett már vasárnap is, és a családjával sem volt minden rendben, szüleivel összeveszett gyenge jegyei miatt.

Zsombor osztálytársai elmondták, hogy aznap matekból írtak dolgozatot, Zsombor egyetlen feladatba sem kezdett bele, az óra közepén váratlanul felállt, az ablakhoz sétált, és elrugaszkodott a párkányról.

Annyira hirtelen történt, hogy fel sem fogták

– mondta egy, a fiú osztálytársait ismerő lány.

Zsombor a gimnázium második emeleti tanterméből vetette magát a mélybe Forrás: Shutterstock

A fiú családjának háza a baleset másnapján üresen állt, az utcabeliek csak azt hallották, Zsombort baleset érte, több csontja is eltört, de túl fogja élni a balesetet. Kórházba szállítása óta többször megműtötték, a szülők arról tájékoztatták az iskolát, hogy túl van az életveszélyen, ám a rehabilitáció akár fél évig is tarthat.

A történtekről a rendőrség is szűkszavúan nyilatkozott, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében rendelt el vizsgálatot az ügyben, bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A jelenetet végignéző osztálytársaknak iskolapszichológus segít a történtek feldolgozásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.