Valószínűtlen, hogy Oroszország szándékosan lőtt volna rakétát Lengyelországra

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Artur Widak -
mezőgazdaság Oroszország Paul Adams rakétatámadás Lengyelország meghalt BBC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A BBC diplomáciai szakkommentátora, Paul Adams szerint az, hogy Oroszország szándékos támadást intézett volna Lengyelország ellen, teljesen valószínűtlen.

Paul Adams azokra a meg nem erősített hírekre reagált, amelyek szerint a lengyel-ukrán határ közelében kedden orosz rakéta csapódott be egy lengyel mezőgazdasági létesítmény gabonatárolójába. Az incidensben két ember életét vesztette.

Meg nem erősített hírek szerint lengyel-ukrán határ közelében kedden orosz rakéta csapódott be egy lengyel mezőgazdasági létesítmény gabonatárolójába Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Artur Widak

A BBC vezető szakértője kifejtette:

"Oroszországnak nem áll érdekében lengyel farmok megtámadása, így valószínű, hogy legfeljebb műszaki meghibásodás történhetett."

Paul Adams rendkívül valószínűtlennek nevezte, hogy Oroszország szándékosan megtámadta volna Lengyelországot, ahogy az sem, hogy a jövőben meg akarná támadni a lengyeleket, vagy bármely más NATO-tagállamot.

Kurt Volker, az USA volt NATO-nagykövete a BBC-nek azt mondta, hogy baleset történhetett, de úgy fogalmazott, hogy "ezt Oroszországtól is hallanunk kell" - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.