Nyakon szúrta ágyban fekvő feleségét egy borsodi férfi - hűtlenségre gyanakodott

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
hűtlenség Borsod-Abaúj Zemplén megye gyilkossági kísérlet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 58 éves tettes 2022 februárjában tört felesége életére, mivel azt gondolta, hogy megcsalta őt. Az asszonynak egy szerencséje volt: a vádlott lebénult, egykor domináns keze helyett az ügyetlenebbikkel  szúrta őt meg, ezért nem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

A vádirat szerint a férfi a bűntény elkövetéséhez egy 30 cm hosszúságú konyhakést választott, melyet este a párnája alá rejtett. Miután a nő reggel elindította a gyerekeiket az iskolába, visszafeküdt aludni; ekkor szenvedte el a támadást.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Képes volt védekezni, próbálta ellökni magától férje kezét, ám még így is nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett a nyakán és a hátán is. A férfi a cselekmény után öngyilkosságot kísérelt meg: a konyhakéssel a nyakán és a mellkasán okozott nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérüléseket magának.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványozott azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége kizárt – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.