Nagy bajban lehet VV Hunor, a drogügybe keveredett egykori villalakó

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
valóvilág drogbotrány VV Hunor drogügy villalakó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Terrorelhárítási Központ november 7-én vonult ki egy soproni otthonba, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt. Először még nem lehetett tudni, kinek a csuklóján kattant a bilincs, de mára kiderült, hogy a népszerű reality egyik korábbi szereplője került őrizetbe.

Hunor ügye ellen azonban nem a helyi rendőrség indított nyomozást, hanem a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást – írja a Blikk. A lap megkereste az illetékes szervet, ám nem érkezett tőlük válasz a témában. Egy neve elhallgatását kérő rendőrségi szakértő azonban megpróbálta megvilágítani az ügy részleteit.

A Nyomozó Iroda általában kiemelt ügyekben vizsgálódik, tehát az a tény, hogy Hunor ellen ők nyitottak aktát, az azt jelentheti, hogy az illető komoly bajba kerülhetett – állítja a lap.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A drogos jogsértéseknél alapesetben kábítószer birtoklása miatt indul eljárás, ahol ha valaki első bűntényesként kerül a hatóság elé, fogyasztóként még azt az esélyt is megkapja, hogy egy megfelelő »elterelés«, azaz leszoktató pszichológiai terápia elvégzése után mentesül a felelősségre vonás alól" – magyarázta a rendőrségi szakértő, aki hozzátette, hogy ezt csak egyszer lehet eljátszani.

A szakértő kitért arra is, hogy akkor is a Nyomozó Iroda foglalkozik az üggyel, ha jelentős mennyiségű drogot találtak a helyszínen, valamint akkor is ők nyomoznak, ha "érzékeny" a téma, azaz celebek, közszereplők, politikai résztvevők is érintettek lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.