Havas eső, hó, köd - Mindenben lesz részünk az első téli hétvégén

időjárás havas eső tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jobbára borult, erősen felhős, időnként esős lesz az első téli hétvége, szombaton nagyobb eséllyel a Dunától keletre süthet ki a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak a naposabb területeken lehet 9 fok körüli - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken borult lesz az ég, a csapadékzóna tovább mozog észak, északkelet felé, a Dunántúl északi felén havas eső, a Bakonyban és az Alpokalján inkább havazás, másutt eső lesz a jellemző. A hegyekben kialakulhat néhány centiméteres hóréteg. Az esti órákban csökken a csapadék valószínűsége. A légmozgás gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható.

Szombaton nagyrészt borult, párás, helyenként ködös idő várható, inkább csak kevés helyen - nagyobb eséllyel a Dunától keletre - süthet ki a nap. Helyenként szitálás előfordulhat, a nyugati megyékben időszakosan gyenge eső is valószínű. A keleties szél csak néhol élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban -3 és +3 fok között alakul. Kora délután 3,9 fokra lehet számítani, a naposabb helyeken mérhetnek 9 fok körüli hőmérsékletet.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult, helyenként párás, ködös időre kell számítani, csak kevés helyen lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Több helyen is eshet időnként az eső. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. Hajnalra -2 és +4 fok közé hűl le a levegő. Délutánra 4 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, az átmenetileg kevésbé felhős tájakon lehet majd melegebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.