Marokkóból Törökországba tartott egy menetrend szerinti járat, amikor beindult a szülés egy állapotos nőnél. A pilóta megszakította az utat és Barcelonában landolt, ám ekkor nem várt fordulatot vett a kényszerleszállás.

A repülőgép megállt a barcelonai reptéren, a légiutaskísérők pedig igyekeztek segíteni a vajúdó nőnek. A hölgy közben azt állította, hogy elfolyt a magzatvize, és miközben mindenki a kismamával volt elfoglalva, a gépen utazó marokkói férfiak nagy része menekülőre fogta.

A repülőn utazó 28 marokkói férfi a kifutópályán indult meg, menekülésüket pedig több biztonsági kamera is rögzítette. A biztonságiak 14 férfit elfogtak, a többieket még mindig keresik a hatóságok. A vajúdó nőt időközben beszállították a kórházba, ahol kiderült, hogy ugyan valóban állapotos, de nem indult be nála a szülés. A kismamát gyanúsítottként hallgatták ki – írja a Bild cikke alapján a Ripost.

A lap felidézi, hogy tavaly is történt egy ehhez hasonló eset: akkor egy magát cukorbetegnek hazudó férfi miatt kellett leszállnia egy Marokkóból indult gépnek Spanyolországban: akkor 21 migráns fogta menekülőre.