El akarta ütni a migránsokat szállító autó sofőrje az intézkedő rendőrt: egy lövés is eldördült

rendőrség rendőr migráns járőr intézkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Illegális bevándorlókat szállító kisteherautóra adott le lövéseket egy rendőr csütörtök délután a harkai határátkelő közelében, miután a járművet vezető sofőr majdnem elütötte járőrtársát, aki megpróbálta feltartóztatni az autót. Senki sem sérült meg - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a rendőröknél felmerült a gyanú, hogy a harkai határátkelő közelében ellenőrzött litván rendszámú személyautó és utasai egy embercsempész előfutáraként érkeztek a magyar-osztrák határhoz.
A rendőrök értesítették a közelben lévő egységeket, és nem sokkal később a Harkán ellenőrző járőrök észrevettek egy nagy sebességgel a határ felé tartó furgont.
Értesítették kollégáikat a kisteherautó érkezéséről, majd egyikük az úttestre kilépve szabályos rendőri jelzéssel megpróbálta megállásra késztetni a járművet.

A magyar rendszámú autó vezetője azonban a rendőr felé kormányozta a járművet és felgyorsított.A rendőr el tudott ugrani a közeledő autó elől.

Társa, mielőtt szintén elugrott volna a jármű elől, több lövést adott le szolgálati fegyverével, hogy a furgont irányváltoztatásra kényszerítse.
A kisteherautó sofőrje áthajtott Ausztriába, ahol a furgon néhány száz méter után üzemképtelenné vált.
Az osztrák rendőrök elfogták az autót vezető egyiptomi férfit és - ez első információk szerint - harminc, ismeretlen állampolgárságú utasát -írja az MTI.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Betörők lőtték le az ismert rappert egy szilveszteri bulibanhttps://www.life.hu/hirek/20220103-betorok-lottek-le-az-ismert-rappert-egy-szilveszteri-buliban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.