A cápa című film után ezrek indultak cápavadászatra: Spielberg sajnálja, hogy alkotása ekkora pusztításhoz vezetett

Forrás: AFP/Mark Ralston -
Steven Spielberg vadászat A cápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Steven Spielberg egy vasárnap sugárzott rádiós interjúban őszinte sajnálatát fejezte ki, amiért A cápa című Oscar-díjas filmje nyomán a sporthorgászok megtizedelték a cápapopulációt.

A 76 éves rendező a BBC Desert Island Discs című műsorában beszélt arról, hogy az 1975-ben bemutatott produkció miatt a sporthorgászok körében célponttá váltak a cápák. Spielberg félig-meddig viccelődve azt is megjegyezte, hogy nem is nagyon mer nyílt vízben úszni, mert úgy érzi, a cápák haragszanak rá.

Spielberg sajnálja, hogy filmje miatt a horgászok megtizedelték a cápákat Forrás: AFP/Mark Ralston

A cápa című horrorfilm Peter Benchley (1940-2006) amerikai író azonos című regényéből készült. A mindössze 8 millió dollárból forgatott film világszerte mintegy 470 millió dolláros bevételt hozott, három Oscar-díjat és egy Golden Globe-ot nyert.

A BBC riportjában egy horgász azt mesélte, hogy a film után ezrek indultak cápavadászatra, és Amerika egész keleti partján végig söpört ez a "tesztoszteron-láz". Benchley állítólag bocsánatot kért könyve következményeiért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.