Erzsébetváros rablás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a tizenéves fiút, aki a gyanú szerint szilveszter napján rabolt ki egy idős nőt Erzsébetvárosban. A tinédzser azonban hibázott: az áldozata fenyegetéséhez használt csavarhúzót az asszony táskájában felejtette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 16 éves fiúval szemben, aki a gyanú szerint 2022. december 31-én 10 óra 15 perc körül a VII. kerületi Hernád utca és Garay utca sarkán csavarhúzóval fenyegetett meg egy 80 éves asszonyt, majd elrabolta tőle mobiltelefonját.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal pénzt követelt a nőtől, aki ennek nem tett eleget, hanem továbbment. A fiú ekkor utánaeredt, majd a kezében tartott csavarhúzót a nő oldalához szorította és a táskáját követelte, miközben kivette abból a telefont és elmenekült. Az idős nő csak később vette észre, hogy a készülék eltűnt, támadója azonban a táskájában hagyta a fenyegetéshez használt szerszámot.

A rendőrök a feltételezett elkövetőként egy 16 éves budapesti lakost azonosítottak, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, majd a BRFK Közrendvédelmi Főosztály járőrei 2023. január 2-án 2 óra körül a VIII. kerületi Baross téren elfogták, és a VII. kerületi kapitányságra előállították.

A nyomozás adatai szerint a fiú a bűncselekményből származó mobiltelefont eladta, a pénzből vidékre, majd újra a fővárosba utazott, és közben a teljes összeget elköltötte. Az elfogásakor nála talált iratok alapján feltételezhető, hogy nem sokkal azt megelőzően egy VII. kerületben parkoló autó forgalmi engedélyét is eltulajdonította, hogy azt is értékesítse.

A gyanúsított kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését elismerte, ám érdemi vallomást nem tett. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – írja a police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.