Kiadós esővel indulhat a hét: egy havi csapadék is lehullhat a következő két napban

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
eső időjárás-előrejelzés csapadék időjárás kiadós eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borúsan, sok csapadékkal kezdődik a hét: kedd estig helyenként egy havi csapadék is lehullhat.

Barátságtalan idővel indul a hét: nem érdemes otthon hagyni az esernyőt és az esőkabátot, ugyanis kedd estig néhol egy havi csapadék is lehullhat.

Egy nyugat felől érkező hullámzó frontrendszer és egy mediterrán ciklon hoz kifejezetten csapadékos, többfelé szeles, borongós időjárást a hét első két napján.

A csapadék hétfő reggel a nyugati és északi tájakra érkezik, majd egyre keletebbre húzódik, miközben lelassul felettünk. Ekkorra tőlünk délre egy mediterrán ciklon alakul ki, melynek visszapörgő csapadékrendszere főleg a keleti és középső országrészben okoz majd esős időjárást. Napközben többfelé feltámad az északi, északnyugati szél, amely a Dunántúlon viharossá fokozódik.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szerdán a délkeleti tájakon kisebb eső továbbra is kialakulhat, reggel gyengén fagyhat, délután 3-9 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, a maximumok 6-7 fok körül alakulnak. Pénteken erősen felhős, párás időre van kilátás, de számottevő csapadék nem lesz. A csúcshőmérséklet 3-9 fok között alakulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.