Németh Lajos elárulta, meddig tart még az enyhe tél

Forrás: Facebook/Németh Lajos meteorológus -
Németh Lajos időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, meddig tart még az enyhe tél.

Megdőlt a január 1-jei napi országos melegrekord: Sellyén 18,9 Celsius-fokot mértek vasárnap - írta az előzetes adatok alapján az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán vasárnap. Ezzel kapcsolatban Németh Lajos elmondta, hozzászokhatunk ahhoz, hogy melegrekorddal kezdjük az évet, de emlékeztetett arra is, hogy nem mindenhol volt ennyire enyhe idő: az ország északkeleti pontjain mindössze 4-5 fok volt.

Németh Lajos szerint január közepéig biztosan tart majd az enyhe tél Forrás: Facebook/Németh Lajos meteorológus

"Összességében tehát kettészakadt az ország, és 14-15 fokos különbség alakult ki az ország déli, és az északkeleti régiói között. Nemcsak évet váltottunk, hanem évszakot is. Európa legnagyobb részén a januárnál szokásoshoz képest jóval enyhébb az időjárás, a klasszikus értelemben vett igazi tél jelenleg csak a skandináv térségben, és Oroszország európai területein van" - mondta a Borsnak Németh Lajos. Az időjós szerint a mostani enyhe időjárás január közepéig ki fog tartani.

"Lassan hozzá kell szoknunk, hogy hóval csak az 1500 méter feletti tájakon találkozhatunk majd. A négy évszakos időjárást lassan felválthatja a két évszakos időjárás, az enyhe borongós tél, és a forró aszályos nyár" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.