Egy órát sem lehet kibírni a világ legcsendesebb helyiségében - Videó

Microsoft visszhang csendes szoba visszhangtalan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai technológiai óriás, a Microsoft még 2015-ben építette fel a világ legcsendesebb helyiségét, mely nemcsak kizárja a külső zajokat, de el is nyel mindent.

A helyiség a Microsoft amerikai központjában található és teljesen visszhangtalan (azaz visszhangtól mentes), ugyanis a belső kialakításának köszönhetően a falak minden zajt és rezgést elnyelnek. A szobába nem szűrődhetnek be hangok kintről sem, mivel hat réteg betonból és acélból készítették a falait. Az egész munkát két éven át tartó tervezés előzte meg.

Az emberi szervezet hamar elkezd alkalmazkodni a zajtalan környezethez és "felfedezi" saját teste hangjait: fülcsengés jelentkezik és egyesek hallani vélték szívük dobogását, tüdejük működését és gyomruk gurgulázását. A hangtalan szoba komoly megterhelés az elme számára, és eddig egyetlen ember sem volt, aki egy óránál tovább bírta volna bent. A rekord 55 perc.

Mi értelme egy ilyen hangtalan szobának?

A Microsoft ebben a helyiségben teszteli eszközei hangkibocsájtását, azt, hogy az egyes készülékek mekkora zajt csapnak, valamint bármilyen audiokészülék fejlesztésében segítségükre lehet a helyiség, hogy elérjék a legjobb eredményt – olvasható az Unilad cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.