Zavaros vallomást tett a kettős gyilkosság 24 éves, párkányi elkövetője: Lóránt azt állítja, nem volt beszámítható

gyilkosság Párkány Szlovákia kettős gyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon állt bíróság elé az a 24 éves felvidéki férfi, aki a gyanú szerint először Párkányban megölt egy idős férfit, majd pár nappal később az áldozat női gondozójával Esztergomba utazott, ahol agyonverte az asszonyt. Lóránt a második gyilkosságot a bíróság előtt beismerte, ám azzal védekezett, hogy droghasználat miatt nem volt beszámítható.

A vád szerint a fiatal 2021 májusában utazott az idős nővel Párkányból Esztergomba. Ezt követően a kábítószer hatása alatt álló férfi egyelőre ismeretlen okból előbb vitát provokált a nővel, majd a lényegesen gyengébb fizikumú asszonyt az előzetes szóváltást követően bántalmazta: megragadta a nyakát, több alkalommal az arcán, a fején, valamint a felsőtestén is megütötte, majd úgy megtaposta a mellkasát, hogy a nő pár percen belül belehalt a sérüléseibe. Ezt követően a holttestet a közelben található vízelvezető árokhoz vitte, és abba gurította le. A holttest megtalálása után a rendőrök őrizetbe vették az Esztergomban bújkáló Lórántot - írja a Bors.

A férfi többször is belekeveredett vallomásába, azt mondta, nehezen emlékszik vissza a történtekre, folyamatosan kábítószer hatása alatt volt. Először azt mondta, hogy háromszor sújtott le a nőre, pár perccel később viszont már azt állította, hogy egyáltalán nem bántalmazta az áldozatot.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben a Tatabányai Törvényszékre. Indítványozták, hogy a törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetést, valamint közügyektől való eltiltást szabjon ki rá, é utasítsa ki őt Magyarország területéről. Lórántnak Szlovákiában is bíróság elé kell állnia, ugyanis kiderült, hogy korábban ott is ölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.