Mennyire hatékony egy robotporszívó?

Forrás: praktiker.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A robotporszívó megkönnyíti a takarítást, ám kétségtelenül megvannak a maga határai. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes használni. És azt is, hogy mire nem. Melyik hatékonyabb: a robotporszívó vagy a hagyományos porszívó?

Bár a technológia folyamatosan korszerűsödik, szívóteljesítmény tekintetében a jelenleg elérhető legmodernebb robotporszívók sem képesek felvenni a versenyt egy hagyományos porszívóval. Úgy tűnik, hogy a masszív vagy az igazán makacs, beszáradt foltok eltávolításához még jó ideig szükség lesz rájuk. Ahogy akkor is, ha nem a lakás teljes kitakarítására, csupán egy-egy váratlan szennyeződés gyors megszüntetésére van szükség: például, amikor a kiborult virágföldet szeretnénk feltakarítani a nappali padlójáról vagy a zavaró kenyérmorzsákat tüntetnénk el az étkezőasztal körül.

Forrás: praktiker.hu

Szőnyegek és makacs foltok

Ahogy már említettük, ha erős szennyeződéssel van dolgunk, akkor a hagyományos porszívó a legpraktikusabb választás. Szintén kevésbé vehetjük hasznát robotporszívónknak vastag, masszív szőnyegen. Egyrészt, mert nem feltétlenül képes legyűrni a szőnyegszegély keltette akadályt, másrészt mert a szőnyegtisztításban már kevésbé jól muzsikál. Sajnos, otthonunk helyiségeinek eldugott szegletei is vakfoltnak számítanak minden jelenleg elérhető robotporszívó számára.

Rábízhatjuk a felmosást?

A robotporszívók lehetőleg minél nagyobb kiterjedésű, egybefüggő területen alkalmazhatók igazán jól. Ugyanakkor, ha segítségükkel megakadályozzuk, hogy a legnagyobb igénybevételnek kitett területeken nagyobb mennyiségű por halmozódjon fel, sokkal kevesebb porcicával kell majd megküzdenünk az általunk végzett nagytakarítás során is. Ugyanez mondható el a felmosó funkcióról is: ez sem helyettesíti a manuális és alapos felmosást, ám segítségével ezek a műveletek könnyebbé - és ritkábbá - válhatnak.

A felmosásra is alkalmas porszívók egy beépített víztartállyal és egy, a készülék aljára csatlakoztatható moppal rendelkeznek. A szónikus technológiával rendelkező modellek a hagyományossal ellentétben felmosás közben képesek ide-oda mozgatni a nedves felmosóruhát. Ezzel a kézi felmosást imitáló mozgással valamivel hatékonyabb nedves tisztításra képesek, mint hagyományos társaik.

Növeld élettartamát karbantartással

A robotporszívók funkciójukból adódóan folyamatosan érintkeznek a háziporral és egyéb szennyeződésekkel. Ezért az alábbi alkatrészeik folyamatos karbantartást és rendszeres időközönként esedékes cserét igényelnek:

  • szűrők
  • főkefék
  • oldalkefék
  • szenzorok
  • dokkoló

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.