Újabb, 5,7-es erősségű földrengés történt Románia déli részén

Forrás: Shutterstock -
földrengés Románia földmozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb, 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Románia déli, olténiai részét kedden délután, alig tíz kilométernyire attól a településtől, amelynek a téréségében hétfőn 5,2-es erősségű földmozgást észleltek - közölte a román Országos Földtani Intézet (INFP).

Az újabb földrengés az INFP szerint helyi idő szerint 15 óra 16 perckor következett be, 40 kilométeres mélységben, Craiovától 102, Nagyszebentől 120 és Pitesti-től 146 kilométeres távolságra. A földmozgást fél órán belül két kisebb - 3,4-es erősségű - utórengés követte.

Az amerikai földtani intézet (USGS) gyorsjelentése szerint a romániai földmozgás 5,5-ös erősségű volt, és 10 kilométeres mélységben történt, a Zsílvásárhelytől (Targu Jiu) 10 kilométernyire északra lévő Lelesti község térségében.

Újabb, 5,7-es erősségű földrengés történt Románia déli részén Forrás: Shutterstock

A román hírtelevíziókban megszólaltatott tanúk, illetve a nézők által beküldött videófelvételek tanúsága szerint Zsílvásárhelyen kémények dőltek le, a lehulló téglák pedig autókat rongáltak meg. Craiován az áruházak polcairól palackok borultak le, az emberek Olténia számos településén kirohantak az épületekből. A földmozgást Bukarestben és Kolozsváron is érezni lehetett.

Sérülésekről a földrengés epicentrumához legközelebb található megyeszékhely, Zsílvásárhely polgármestere szerint nem érkezett bejelentés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.