Egy doboz cigiért gyilkolt egy férfi a Blaha Lujza téren

gyilkosság vascső Budapest bíróság ítélet Blaha Lujza tér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfi korábban is támadott már meg embereket.

Egy kamera rögzítette, ahogy két évvel ezelőtt a férfi összeszólalkozott egy társasággal. Egy doboz cigarettát követelt tőlük, ám miután nem kapott, agresszív lett. Ütni akart, de a megrémült társaság rendőrt hívott, így először megúszták a balhét. Végül a férfi egy vascsővel tért vissza, ahol egy nála fél méterrel alacsonyabb férfit olyan erővel megütött, hogy az összesett. A férfi végül belehalt a sérüléseibe.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított már korábban is támadott meg embereket, például a Nyugati pályaudvarnál, de akkor fakarót használt. A férfi elmondása szerint "önvédelemből" támadt, azóta megbánta a tettét.

Mivel a gyilkosságot feltételes szabadlábra helyezése alatt követte el, visszaesőként húsz év börtön büntetésre ítélte a bíróság, de súlyosbításért fellebeznek, életfogytiglanra akarják ítélni. A gyilkos enyhítésért fellebbezett – derült ki a Tények videójából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.