Most érkezett: elhunyt a világbajnok sportoló, hosszú ideje betegeskedett

betegség Tim Lobinger gyászhír rúdugró halálhír vérrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszan tartó, súlyos betegség után csütörtökön 50 éves korában elhunyt Tim Lobinger fedett pályás világbajnok német rúdugró.

Az atlétánál 2017 márciusában diagnosztizáltak vérrákot, a kezelések után 2018 nyarára egészségesnek nyilvánították, de 2020-ban kiújult a betegsége. Tavaly februárban pedig orvosai közölték vele, hogy fel kell készülnie a legrosszabbra – írja az MTI.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Lobinger első németként jutott túl a hatméteres határon (1997). Fedett pályán 2003-ban világ-, 1998-ban és 2002-ben pedig Európa-bajnokságot nyert. Lobinger, aki sokszor extravagáns megjelenésével is felhívta magára a figyelmet, éveken át volt a rúdugrás meghatározó alakja, az 1998-as budapesti szabadtéri Eb-n második lett, akárcsak 2002-ben a bécsi kontinensbajnokságon. Visszavonulása után az RB Leipzig labdarúgócsapatának erőnléti edzőjeként dolgozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.