Vádat emeltek két férfi ellen, akik Molotov-koktéllal gyújtották fel a haragosuk házát

Forrás: Wikipédia -
bosszú rendőrség vádemelés Molotov-koktél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat Baranyában két véméndi férfi ellen, amiért Molotov-koktélt dobtak haragosuk házába tavaly augusztusban - közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádhatóság közleményében azt írta: a két vádlott egy vagyoni jellegű vitás ügy, illetve egy családi konfliktus miatt neheztelt a velük egy faluban élő sértettre. A két vádlott azt követően döntött közös haragosuk "megleckéztetéséről", hogy egyikük a falu kocsmájában italozott vele és annak anyjával - az ügy két sértettjével - 2022 augusztusában.

A két férfi két sörösüveget benzinnel töltött meg, az üvegek nyílásába egy-egy zoknit helyezett, majd ketten a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, a két üveget a házba dobták annak ablakán keresztül és távoztak.

Illusztráció. Forrás: Wikipédia

A házban alvó sértettek a vádlottak által keltett zajra ébredtek fel, a lángoló bútorok és a füstszag miatt kimenekültek az épületből és értesítették a tűzoltókat. A házban csaknem egymillió forintos kár keletkezett - olvasható a a főügyészségi közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.