Emberölési kísérlet miatt letartóztattak két fiatal férfit hétfőn, mert a gyanú szerint Molotov-koktélokat dobtak egy véméndi házba az ott alvó emberek közé szombaton éjjel - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

Két gyanúsított az általuk elkészített Molotov-koktélokkal egy véméndi ingatlanhoz ment, amiben a tulajdonosok aludtak. A gyanúsítottak az ingatlan középső szobájának zárt ablakán dobták be a palackokat, ami miatt a szobában található ingóságok meggyulladtak.

A csörömpölésre riadt fel éjjel K. György, majd azonnal felkeltette az édesanyját, Gizellát is és kimenekültek a kertbe, majd értesítették a tűzoltókat. "Szerencsére az öcsém nem esett pánikba, és azonnal kituszkolta anyut a kertbe, így hála az égnek, ők nem sérültek meg"- mondta a Borsnak Gizella másik gyermeke, Antónia, aki egy másik településen él.

Képünk illusztrációForrás: shutterstock.com

"A szomszédoktól is segítséget kértek, de sajnos már nem lehetett mit tenni, az egész ház leégett, teljesen lakhatatlanná vált. Az öcsém lélekjelenlétének és a gyorsaságának köszönhetik, hogy élnek, egyáltalán nem annak a két embernek. Nagyon reméljük, hogy megkapják a büntetésüket, hiszen kis híján két ember halálát okozták. Bízunk a rendvédelmi szervekben és az ő eljárásukban, és nagyon köszönjük nekik, hogy a tűzoltókkal együtt olyan gyorsan kiérkeztek" - tette hozzá.

Az egyik gyanúsított büntetett előéletű, társa büntetlen, azonban vele szemben köznyugalom elleni bűncselekmény elkövetése miatt intézkedést már alkalmaztak. A fiatal férfiak letartóztatását egy hónapra rendelték el több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt.
A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és egyikük védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentett be fellebbezést, míg a másik védő nem fellebbezett. A bíróság határozata így nem végleges - írja az MTI.