Egy férfinek 77,5 millió forintot kell fizetnie volt feleségének a 25 éven át végzett házimunkáért cserébe

Forrás: shutterstock -
válás kártérítés házimunka bíróság ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfinek azért kell fizetnie volt feleségének, mert az 25 éven át végezte a házimunkát.

Furcsa ítélet született a málagai bíróságon: egy spanyol üzletembert arra köteleztek, hogy 204 624 eurót és 86 centet, azaz nagyjából 77,5 millió forintot fizessen ki volt feleségének, cserébe az együtt töltött 25 évben elvégzett házimunkáért.

Az ítéletet meghozó Laura Ruiz Alaminos bírónő ezt az összeget a házasságuk alatti éves minimálbér alapján számította ki. A döntés annak alapján született meg, hogy a feleség, Ivana Moral a házasságuk ideje alatt szinte minden idejét a háziasszonyi teendők elvégzésével töltötte.

Az asszony elégedett a bírónő döntésével, pláne, hogy saját elmondása szerint soha nem dönthetett anyagi ügyekben.

Forrás: shutterstock

A férifinek a közel 76 millió forintnyi összegen felül további, mintegy 187 ezer forintnak megfelelő nyugdíjat is ki kell fizetnie, valamint tetemes összeget kell adnia a két lányának is, akik 14 és 20 évesek - írja a Daily Mail cikke alapján a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.