Súlyosbításért fellebbezett a kutyái hangszálát elvágó karcagi férfi ügyében az ügyészség

Forrás: Police.hu -
kutya súlyosítás ügyészség Karcag állatkínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyosbításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Karcagi Járásbíróság idén márciusban állatkínzás miatt 1 év 7 hónap - 3 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte a 32 éves, ebszaporításból élő karcagi férfit, aki 148 kutyát tartott kisméretű kennelekben, megfelelő táplálék és orvosi ellátás nélkül.

A férfi az állomány felének elvágatta a hangszálait azért, hogy a szomszédok ne vegyék észre, milyen sok kutyát tart - áll a közleményben.

Súlyosbításért fellebbezett a kutyái hangszálát elvágó karcagi férfi ügyében az ügyészség Forrás: Police.hu

A férfi és a védője is tudomásul vették a bíróság ítéletét. A járási ügyészség azonban fellebbezést jelentett be a férfi terhére súlyosításért, az ítélet részbeni megalapozatlansága okán, továbbá a szabadságvesztés büntetés próbaidőre történő felfüggesztésének mellőzése, és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabása érdekében - írták. Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.