Spanyolország kiadja az Egyesült Államoknak a több híresség Twitter-fiókját is feltörő brit hackert

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 dotshock/Shutterstock. No use without permission./Dotshock -
Twitter Spanyolország Egyesült Államok hacker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Spanyolország kiadja az Egyesült Államoknak azt a fiatal brit hackert, akit több politikus és üzletember, köztük Joe Biden hivatalban lévő és Barack Obama volt amerikai elnök, valamint Bill Gates amerikai milliárdos Twitter-fiókjának feltörésével vádolnak - közölte a spanyol ügyészség hétfőn.

A tájékoztatása szerint a madridi országos büntetőtörvényszék elutasította a 23 éves férfi fellebbezését, amelyet az elsőfokú bíróság február 8-i, kiadatást jóváhagyó döntése ellen nyújtott be.
A különböző hackertámadások és más internetes bűncselekmények mellett a fiatal férfit azzal is vádolják, hogy kriptovalutákat lopott, és egy hírességet is megzsarolt.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 dotshock/Shutterstock. No use without permission./Dotshock


Biden, Obama és a Microsoft alapítójának Twitter-fiókjait állítólag 2020 júliusában törte fel.
Az Egyesült Államokban 14 vádpontot hoztak fel a hackerkörökben Plugwalk Joe néven ismert fiatallal szemben. A spanyol bíróság döntésének indoklásában úgy fogalmazott, hogy ezek a bűncselekmények kimerítik "a spanyol jogban a bizalmas információk kifürkészésének és továbbadásának, a bűnszervezeti tagság, a zsarolás, az informatikai rendszerekhez való illegális hozzáférés, a csalás és a pénzmosás fogalmát".
A gyanúsítottat egyébként már 2021-ben őrizetbe vették Spanyolországban az amerikai hatóságok kérésére. A fiatal férfi állítólag hackerek egy kis csoportjával dolgozott. Egyik bűntársát, aki beismerő vallomást tett, az Egyesült Államokban három év börtönre ítélték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.