Fiatal magyar tehetségért is izgulhatunk a hamarosan kezdődő snooker-világbajnokságon

Forrás: Révész Bulcsú Facebook -
snooker-világbajnokság magyar játékos snooker Révész Bulcsú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig múlt tizenhat éves, máris ígéretes pályafutás előtt áll a magyar snookeres, Révész Bulcsú.

A fiatal sportoló nyolcévesen kezdett el snookerezni, idén márciusban pedig első magyarként megnyerte a tizennyolc éven aluliak Európa-bajnokságát. A tornagyőzelemnek köszönhetően kvalifikálta magát a hamarosan kezdődő snooker-világbajnokság selejtezőjére. A fiatal tehetség olyan versenyzők ellen áll majd asztalhoz, akik évtizedek óta meghatározó szereplői a sportágnak.

Révész Bulcsú Forrás: Révész Bulcsú Facebook

Révész Bulcsú a selejtező első körében a 36 éves angol Jamie O'Neillal mérkőzik. A játékos "amolyan ingázó a profi és az amatőr lét között. Négyszer harcolta ki a profi státuszt, de egyszer sem tudott huzamosabb ideig megragadni a mezőnyben" – írja az Eurosport. Ha Révész győz a 10 nyert frame-ig tartó összecsapáson, akkor egy sokkal nehezebb ellenfél várja Andy Hicks személyében, míg a főtáblára jutásért a 2006-os világbajnok skóttal, Graeme Dott-tal kellene megküzdenie.

Révész Bulcsú mérkőzése április 3-án lesz, az első szakaszt hétfőn 11 órakor, a másodikat aznap este 8 órakor játsszák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.