Botrány a Balatonnál: nyereményjátékot szervezett egy magyar pár, hogy túladjon a nyaralóján

sorsolás nyaraló nyereményjáték Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendhagyó módszert választott egy magyar házaspár arra, hogy eladják balatoni nyaralójukat. Mivel nem találtak vevőt az ingatlanra, ezért szerveztek egy nyereményjátékot, melyre hatezren jelentkeztek.

A szokatlan értékesítési módszer ötlete Katona Zsóka férjének fejéből pattant ki, akit külföldi példák inspiráltak. Magánszemélyként azonban elég nehéz dolguk volt, ugyanis olyan megoldást kellett találniuk, ami megfelel a hazai jogi szabályoknak. Így esett a választásuk a termékpromócióra.

A nyereményjátékon bárki részt vehetett, a nevezés feltétele ugyanis egy 20 ezer forint értékű e-könyv megvásárlása volt. A 90 milliót érő balatoni ingatlanért hatezren szálltak versenybe, ám a sorsolás a vesztesek szerint kiábrándító volt. A felháborodott résztvevők közül többen is csalással vádolják a házaspárt, illetve Facebook-csoportot is szerveztek annak érdekében, hogy megosszák egymással a véleményüket.

– idézte a Ripost az egyik résztvevőt, Rolandot. A férfi szerint utólag kiderült az is, hogy hitel van a nyaralón, és hiába telt el lassan egy hónap a sorsolás óta, még mindig nem történt meg az átiratás, azaz a nyaraló a régi tulaj nevén van.

"Mivel én önerőből nem tudnék megvenni egy balatoni ingatlant, ezért úgy döntöttem, részt veszek a játékban, hiszen mekkora lehetőség, nem? A sorsolásnál viszont csalódnom kellett. Azt hittem, legalább egy üvegfalú valamiből fogják kihúzni a számokat, hogy ne legyen semmilyen félreértés és a csalás gyanúja fel se merülhessen senkiben..."

– idézett a lap egy másik résztvevőt, aki kifogásolta, hogy a sorsolás során papírdobozból papírgalacsinokat húztak elő.

A Ripost felidézi, hogy a sorsolásról készült videó még most is elérhető a YouTube-on, a nyertes kiválasztására pedig közjegyző jelenlétében, a szakember irodájában került sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.