Csak egy palack vízért szeretett volna venni az idős férfi, akin legalább 40 autós hajtott át az M0-n múlt vasárnap

halálos gázolás nagypapa M0-ás autópálya
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, 92 éves román turistát gázoltak halálra vasárnap este az MO-án. Az idős férfi csak egy palack vizet szeretett volna venni, zavarában tévedhetett az autóútra. 

Az annahegyi pihenőnél több turista is kiszállt a buszból. A 92 éves áldozat valamiért át akart sétálni az autóút másik oldalára, ám annak csak a közepéig, a betontömbökig jutott el, onnan visszafordult, ekkor ütötték el. A gázoló megállás nélkül továbbhajtott.

A baleset után a forgalmat még húsz percig senki sem állította le, így a földön fekvő holttesten a becslések szerint közel 40 kocsi hajtott át.

Az idős férfi lánya és unokája Spanyolországban él, tőlük indult haza múlt szombat éjszaka. Nyolcvanan voltak a nagy turistabuszon, amely a család otthona közeléből indult és a romániai Konstancába tartott - közölte az RTL Híradó.

Alina Cristea Mitrenca, a férfi lánya azt mondta, hogy egy nappal később Budapest mellől, az autópálya- pihenőből hívták fel.

"Apukám leszállt, mert egy palack vizet akart venni. De az étteremben nem kapott, talán azt gondolhatta, hogy ha átmegy az úton, a túloldalon tud venni"

- nyilatkozta az áldozat lánya, aki hozzátette: az édesapja zavarában tévedhetett az útra.

"Nem ivott, semmilyen egészségügyi problémája nem volt, órásmester volt, szép élete volt, igazi jó ember" – mondta Alina.

A család a nagypapát szülővárosában, a romániai tengerparti Constanzában szeretné eltemetni, de még nem tudják, hogy mikor és hogyan lehet hazaszállítani szerettüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.