Bimbó utcai gyilkosság letartóztatás
A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását, aki a gyanú szerint vasárnap megölte nevelőanyját annak második kerületi, Bimbó úti lakásában - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, a megalapozott gyanú szerint a nő olyan súlyosan bántalmazta nevelőanyját, hogy a 75 éves nő sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A közlés szerint a bűncselekmény bizonyítottság esetén annak elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés is lehet, amely 10-től 20 évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A két nő kapcsolata konfliktusokkal terhelt volt, a 32 éves nő több esetben életveszélyesen megfenyegette nevelőanyját, őt többször megverte és érzelmileg is zsarolta. Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, két másik büntetőeljárás folyamatban van ellene szintén erőszakos bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt - közölte a törvényszék.

Forrás: Shutterstock

Hozzátették, az emberöléssel gyanúsított nő bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését a szülei biztosították. Tárgyi bizonyítékokat próbált megsemmisíteni, amikor az elkövetéskor rajta lévő ruhákat és lábbeliket megkísérelte elégetni, azokat a lakás ablakából kidobálta, ezzel az eljárás meghiúsítására, akadályozására törekedett.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A bíróság tekintettel a büntetési tétel nagyságára, a gyanúsított rendezetlen egzisztenciális körülményeire, az eljárás során körvonalazódó aggályos személyiségjegyeire, valamint a folyamatban lévő egyéb eljárásokra, attól is tartva, hogy szabadlábon hagyása esetén további bűncselekményeket követne el, a letartóztatást egy hónapra elrendelte.
A végzés nem jogerős - olvasható a törvényszéki közleményben.

A rendőrség keddi tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetésekor a nő kétéves gyermeke a másik szobában volt, őt mostanra intézetben helyezték el. Helyszíni kihallgatása során a nő beismerő vallomást tett, de a gyilkosság indítékára egyértelmű magyarázatot nem adott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.