Teniszlabda méretű meteorit csapódott egy családi házba

rendőrség baleset meteorit
Egy teniszlabda méretű szikladarab csapódott egy családi házba a New Jersey állambeli Hopewellben. A rendőrség jelenleg vizsgálja, hogy a világűrből származik-e a tárgy.

A család otthonában tartozkódott, amikor a semmiből egy 10-15 centiméteres meteoritdarab átszakította a mennyezetet. Szerencsére senki nem sérült meg.

A rendőrség jelenleg azt vizsgálja, hogy a becsapódott tárgy a világűrből származik-e vagy sem, emellett közölték, hogy az objektum az Éta Aquaridák meteorrajhoz köthető.

Ahogy a Föld a Halley-üstökös által hátrahagyott törmeléknyom felé száguld, az Éta Aquaridák meteorraj világszerte láthatóvá válik. A Space oldala szerint az Éta Aquaridák április 15. és május 27. között aktívak, a tetőzésük május 5. és 6. között volt, amikor körülbelül 50 meteortot is látni lehetett az égbolton - írta a Foxnewson keresztül a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.