Öt évre is börtönbe kerülhet a magyar modell, aki a fogyasztó gyógyszerekért cserébe szexet ajánlott egy háziorvosnak

Forrás: Police.hu -
gyógyszer börtön fogyasztószer magyar modell háziorvos
Ahogy arról már a Life is írt, sok hazai celeb is cukorbetegeknek szánt gyógyszereket vet be fogyási céljainak elérésére, holott az nem veszélytelen, ráadásul orvos és "beteg" is komoly bajba kerülhetnek miatta. Hát még, ha olyan bűncselekmény is társul mellé, mely miatt most komoly büntetőeljárás elé néz egy házi orvos és alkalmi betege.

Egy 43 éves budapesti nő ellen folytat büntetőeljárást, vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya. Ugyanakkor vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 48 éves nyíregyházi háziorvossal szemben is büntetőeljrás folytatnak le. A két eset szorosan összefügg.

A nyomozás adatai szerint ugyanis a nő 2023. március 6-án a háziorvosnak szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyást elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák.

Öt évre is börtönbe kerülhet a magyar modell, aki a fogyasztó gyógyszerekért cserébe szexet ajánlott egy háziorvosnak Forrás: Police.hu

Az orvos az ajánlatot elfogadta, és annak ellenére tett eleget a kérésének, hogy a nő nem tartozott az ellátási körzetébe, ráadásul a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult. A gyógyszert -normatív támogatott formában- e-receptre felírta, amit 2023. március 7-én ki is váltottak.

"Minősített eset, mert önálló intézkedésre jogosult személyt vesztegetett meg, az ellenszolgáltatás, az, amit ő felajánlott, ahhoz nem kell pénz"

– magyarázta dr. Magyar György azzal kapcsolatban, hogy a modellt számon kérheti-e valamilyen formában az igazságszolgáltatás.

A szakértő magyarázatában kiemelte: a 43 éves budapesti nő akár egytől öt évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat - írja a Naphíre.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.