Ezer forintot fizetett egy nő egy férfinek, hogy agyonverje a kutyáját Darányban

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt -
kutya állatkínzás megölés
A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége állatkínzás, illetve garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy ügyben, ahol egy nő megbízta falubeli ismerősét kutyája elpusztításával.

A nő 2023. februárjában egy dél-somogyi településen azzal kereste meg a férfit, hogy ölje meg a hároméves állatot. Az ittas férfi vállalta a megbízást, ezért az esti órákban a nővel együtt az ebet a darányi játszótér mellé vezették, majd a nő hazament. Ezután a férfi az egyik fához kikötött kutyát a megbízó által adott fejszével többször megütötte a fején és az oldalán - olvasható az Ügyészség oldalán.

Ezer forintot fizetett egy nő egy férfinek, hogy agyonverje a kutyáját Darányban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

Egy, a közelben lakó ember felfigyelt az eb vonyítására, ezért értesítette a rendőrséget, ám az állaton már nem lehetett segíteni. A férfi a kutya megöléséért ezer forintot kapott a nőtől, amit még aznap szeszes italra és édességre költött.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.