Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a tüntetésen rendőrre támadó férfit

Forrás: Shutterstock/ Africa Studio -
feltételes szabadságvesztés szabadságvesztés tüntetés rendőr ítélet rendőr elleni támadás
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást az ellen a férfival szemben, aki a május 19-i tüntetésen ököllel megütötte az egyik intézkedő rendőrt. A férfi felfüggesztett szabadságvesztést kapott - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a május 19-én megtartott "Gyerekeket bántasz! 7IGEN-nel a gyermekbántalmazó rendszer ellen" elnevezésű demonstrációt követően a résztvevők az esti órákban tömegesen az Oktogontól a Fidesz Lendvay utcai székházához indultak, ahol a Készenléti Rendőrség rendőrei az utcát a személy- és gépjárműforgalom elől elzárták, feladatul kapva annak megakadályozását, hogy a tömeg a Lendvay utca felé tudjon haladni.

Két év felfüggesztett szabadágvesztésre ítélték a rendőrt ököllel megütő férfit Forrás: Shutterstock/ Africa Studio

A rendőrség a tüntető tömeget többször - hangosbeszélőn keresztül - felszólította a jogellenes cselekmények abbahagyására és a helyszínről történő távozásra, azonban a résztvevők ennek nem tettek eleget, illetve közülük egy nagyobb létszámú csoport a rendőrsorfalat tolni kezdte.

Az ittas állapotban lévő elkövető is a testével tolta a rendőrsorfal első sorában álló egyik rendőrt, majd nagy erővel, ököllel felé ütött. Az ütés a rendőr sisakjának plexijét érte - írták.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két héten belül bíróság elé állította a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését már a nyomozás során beismerte.

Pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt, és egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte.
Az ítéletet mind az ügyészség mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.