Drogterjesztő bandát számolt fel a rendőrség Gyulán: 16 embert fogtak el

Forrás: Shutterstock -
rendőrség Gyula Békéscsaba kábítószer
Felszámolt egy kábítószerterjesztő hálózatot a rendőrség: Békéscsabán, Békésen, Gyulán és Komádiban 16 embert fogtak el, közülük heten kerültek őrizetbe - tudatta a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a felderítők egy gyulai és egy békéscsabai férfit vettek őrizetbe azért, mert tiltott, bódító hatású szert árulhattak.

A nyomozók szárított növényi törmeléket, 13 tő élő kendert, valamint - valószínűleg a bűncselekményből származó - félmillió forintot és egy autót is lefoglaltak.

A két kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfi mellett további hat olyan embert is előállítottak, akik vásárolhattak tőlük.

illusztráció Forrás: Shutterstock

Békésen a rendőrök egy időben három háznál jelentek meg és öt embert fogtak el, két párt és egy nőt.
A nőtől több mint egymillió forintot foglaltak le, a pénzt a gyanú szerint marihuána-árusítással kereste.
A többieknél, akik szintén másoknak is adhattak el anyagot, élő és szárított növényeket, növényi törmeléket találtak.

Az egyik pár a nő édesanyjánál termesztett kendert az asszony házának udvarában; egy erre a célra felépített sátorban 27 tövet gondoztak.

Békéscsabán egy házban fogtak el egy férfit, akinél szintén találtak kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket.

Később a békéscsabai rendőrök Békéscsabán, a Bartók Béla útról is előállítottak egy férfit, akinek a zsebében volt az "anyag" - írták.

A rendőrök Komádiban fogták el a tizenhatodik embert: a férfi a gyanú szerint szintén kábítószerrel kereskedett, és lehetett kapcsolata a Békésben elfogottakkal - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.