Hátizsákba gabalyodott és meghalt egy 14 hónapos kisgyerek

hátizsák kislány megfulladt tragédia
A skót házaspár egy, a fogasra felakasztott hátizsákba gabalyodva talált rá a pár percre egyedül hagyott gyermekére. A szülőknek a csend tűnt fel. Most a hétköznapi trgyak veszélyességére hívják fel a többi szülő figyelmét. 

Hannah és Connor Macphee kislánya, Mia 2022. március 31-én született. A családban ő volt a harmadik gyermek, az egyetlen kislány. Mindig vidám volt, sokat kacagott, élénk kisgyermekként szeretett mindenbe belemászni.

Május 24-én Hannah és Connor csak néhány percig voltak a konyhában, Mia a szomszéd szobában játszott, amikor tragédia történt: belegabalyodott egy kis kézitáskaszerű hátizsákba, mely vékony pántokkal az ajtó kilincsén lógott. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy a kislány, aki folyton nevetett, sikoltozott, csendben van. Az apa sietett megnézni, mi történik a szomszéd szobában

„Connor elment megnézni. Miközben kibogozta a kislányunkat, értem kiáltott. Megragadtam és a konyha padlójára vittem Miát, ahol elkezdtem újraéleszteni. Connor mentőt hívott" - emlékezett vissza az anya.

Forrás: Shutterstock

A kislány újraélesztése körülbelül 45 percet vett igénybe a szülők elmondása szerint: utána azonnal kórházba szállították, ahol lélegeztetőgépre került. A szülőket az orvosok nem kecsegtették túl sok reménnyel.

„Szörnyű volt. A lányunk élete függőben volt, az otthonunk gyakorlatilag tetthellyé vált, mert ott történt a szörnyűség. De bíztunk benne, hogy bizonyos gyógyszerektől meggyógyul. Sajnos, nem így lett."

A kislány, akit csütörtökön vittek be a klinikára, vasárnap elhunyt.

„Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni: eszünkbe sem jutott egy ajtón lógó táska. De az ilyen mindennapi dolgokon el kell gondolkodni. A hozzánk érkező rendőr elmesélte, hogy egyszer egy hasonló körülmények között élő családnál járt, akinek babája belegabalyodott egy mobil kiságyba. Soha nem hinnéd, hogy ez megtörténhet veled. És ezért osztjuk meg veled a történetünket, hogy soha többé ne történhessen meg senki mással" - idézi a szülőket a The Press and Journal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.