Jön a Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntő: legendás elődök és a kispálya királyai

Fotó: Polyák Attila - Origo -
minifoci Tippmix Minifoci Magyar Kupa sorozat bajnokság csapat
Vasárnap Csepelen rendezik meg Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntőjét, ahova a sorozat eddigi négy selejtezőjéből - Hajdúszoboszló, Csepel, Tápiószentmárton és Balatonfűzfő - nyolc csapat jutott be. A történelmi kupasorozat második, budapesti állomásáról a Szilasi és Barátai és a Lázár Lovaspark együttese kvalifikált a fináléba. 2. rész:

Szilasi és Barátai – az MK egyik nagy esélyese

A csapat ezen a néven már a 2000-es évek elején is szerepelt a miskolci teremfoci bajnokságokon, akkor még a csapatvezető, Szilasi Milán édesapja vezette. A jelenlegi csapatot 2018-ban kezdte el építeni, a Kaminokupa által szervezett Panoráma Ligában szerepeltek, majd a helyszín közelsége miatt a Bakancsos utcában is megfordultak. 2021 óta a Sori Liga állandó résztvevői. Ezalatt a Panoráma Ligát kétszer, a Bakancsos utcai bajnokságot háromszor nyerték meg, míg a tavaszi bajnoki cím a hatodik volt a Sori Ligában.

A csapat nagy része nagypályán is focizik, a keretből öten is a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei másodosztályban szereplő Megyaszó KSE csapatát erősítik.

A Szilasi és Barátai a döntőben is esélyes Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az első minifocis kupánk a 2019-es Pünkösd Kupa volt, ahol remek csapatokat megelőzve végül a második helyen zártunk az Ecece mögött. Azóta is aktívak vagyunk. 2021-ben negyedik helyen végeztünk a Magyar Bajnokságban, amivel kijutottunk az olaszországi Bajnokok Ligájára, ahol a negyeddöntő jelentette a végállomást. Tavaly a hajdúszoboszlói Euro Cup-ra kvalifikáltuk magunkat, sajnos itt is a legjobb nyolc volt a vége, büntetőrúgásokkal maradtunk alul román ellenfelünkkel szemben. Idén megnyertük az első alkalommal megrendezett Egyetemisták Minifutball Kupáját, amivel indulási jogot szereztünk a szeptember végén megrendezésre kerülő Euro Team Cup-ra" – mondta Szilasi Milán, a Szilasi és Barátai csapatvezetője.

Hozzátette, baráti társaságról van szó, szeretnek együtt focizni, de nyilván ez is költségekkel jár (nevezési díjak, mezek). A kezdetek óta számíthat Kaposi Dániel segítségére, és az elmúlt három évben Csernyiczki Zoltán is mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban szerepelhessenek.

Lázár Lovaspark – elképesztő elődök

A több korábbi nagypályás ikon mellett sikeres futsal- és minifoci játékosok szerepelnek a baráti társaságban, amelynek az alapítója, a csapatvezető Prof. Dr. Fehér Károly c. egyetemi tanár. A csapat Mező FC néven 1980-ban alakult.

A jogelőd Madridban ,az I. Kispályás Bajnokcsapatok Európa Kupáján bronzérmet nyert. Az együttes eredményei alapján Magyarország legjobbjai közė tartozik. A magyar és a nemzetközi labdarúgás kiemelkedő személyiségei

Zámbó Sándor, Bognár György, Urbán Flórián, Mészöly Géza, Juhár Tamás egykor a Lázár Lovaspark csapatában játszott és öregbítette az együttes jó hírét.

Ők közel 180-szor játszottak a magyar nemzeti válogatottban.

A 2010-ben újjáalakult csapat mintegy 100 mérkőzésen - hármat kivéve, amikor a döntőben büntetőkkel maradt alul - veretlen maradt. Több korábbi nagypályás-, olimpiai-, futsal-és minifoci nemzeti válogatott is tagja a csapatnak.

Kiváló erőkből áll a Lazár Lovaspark Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem a véletlen műve, hogy szinte mindenkinek ismerős a Lázár Lovaspark neve az országban, ki ne ismerné ugyanis a Lázár fivéreket? Lázár Zoltán kilencszeres fogathajtó világbajnok, míg Lázár Vilmos 12-szeres kettesfogathajtó-világbajnok.

07.16. vasárnap: Döntő, Csepel
A finálé résztvevői:
- SZPCDSE-ECECE
- H-Terasz
- Szilasi és Barátai
- Lázár Lovaspark
- Todor Pet Bau Team Kft.
- Futottak Még
- Airnergy
- H.O.P.E.

A csoportbeosztások:
A-csoport:
H-Terasz
Lázár Lovaspark
Szilasi és Barátai
SZPCDSE-ECECE
B-csoport:
H.O.P.E.
Futottak Még
Todor Pet Bau Team KFT
Airnergy FC

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntőre (Csepel Hungary Club 94 SE pálya, 1213, Budapest, Szentmiklósi út 1.) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, az egész napos eseményre a belépés ingyenes!

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo. A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

Rendkívüli közvetítés az Origón: élőben a Tippmix Minifoci Magyar Kupa döntőjehttp://www.origo.hu/sport/futball/20230713-labdarugas-minifoci-rendkivuli-kozvetites-az-origon-eloben-a-tippmix-minifoci-magyar-kupa-dontoje.html

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.