"Nem mondtad, hogy vannak gyerekeid" - a demenciában szenvedő nagymama elfelejti az unokáit

Forrás: Jade Mead / SWNS/Jade Mead / SWNS/Jade Mead / Swns -
nagymama unoka szindróma demencia
Egy demenciában szenvedő nagymama újra és újra elfelejti az unokáit, amikor mégis ráébred a létezésükre, az öröme keserédes. 

A 65 éves Josie Huntnál 2020 októberében Korsakoff-szindrómát diagnosztizáltak, amely a demencia alkohol által kiváltott formája, de okozhat koponyai-agyi trauma, vagy stroke is. Az ebben szenvedők jellemzően az újabb eseményekre nem tudnak visszaemlékezni, Josie arról felejtkezik el rendszeresen, hogy vannak unokái.

Josie Hunt elfelejti, hogy vannak unokái Forrás: Jade Mead / SWNS/Jade Mead / SWNS/Jade Mead / Swns

Amikor a 35 éves lánya, Jade Mead elviszi hozzá gyermekeit, a hároméves Marlit és a három hónapos Lottie-t, a nő mindig a következőket mondja: "Jade, nem mondtad, hogy vannak gyerekeid." Minden látogatás alkalmával ráébred arra, hogy már nagymama, de öröme keserédes, hiszen pontosan tudják, hogy újra el fogja felejteni őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.