Nem volt pénze jégkására, ezért világgá ment az ötéves Noel

Forrás: Shutterstock -
pénz Gaál Szabolcs lovastábor jégkása
Az ötéves Noel megszökött a lovastáborból, majd eltévedt. A bandukoló kisfiúra egy szolgálatban lévő rendőr bukkant rá, így derült ki, miért is indult útnak a kisfiú.

Az ötéves Noel elkóborolt a lovastáborból, de szerencséjére összefutott Gaál Szabolcs törzszászlóssal, aki aznap éppen helyszíni megtekintésen volt kollégáival. "Ők a kisgéphajóval további szolgálatot láttak el, én viszont a szolgálati autóval visszaindultam a rendőrőrsre" - mondta a rendőr, aki Abda települést elhagyva, az út szélén pillantotta meg az egyedül sétáló Noelt.

"A kicsi sírt, és az anyukáját kereste. Mondtam neki, nem kell félnie, nem lesz baj. Megkérdeztem a nevét, hogy hány éves, mire elárulta, hogy Noelnek hívják, és ötéves. Kézen fogtam, és mondtam neki, hogy jöjjön velem, segítek megkeresni az anyukáját. Ezután beültettem a rendőrautóba, és elindultunk. Útközben megtudtam tőle, hogy egy lovastáborban volt, onnan jött el" - mondta a Gaál Szabolcs, aki mivel nem ismerte a környéket, megállt egy benzinkútnál, hogy megkérdezze, merre van a tábor.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"A kisfiú a kocsiban egyre jobban feloldódott, és amikor meglátta az ismerős utat, ami a táborba vezetett, felcsillant a szeme. Örömmel újságolta, hogy jó irányba megyünk. A tábort autóval nem lehetett megközelíteni, ezért leparkoltunk, és gyalog sétáltunk be. Noel kézen fogva vezetett. Megkerestem a tábor vezetőjét, hogy átadjam a kisfiút. Azt mondta, tudják, hogy eltűnt Noel, az idősebb gyerekek már keresték. Azonban sem a szülőket, sem pedig a rendőrséget még nem értesítették az esetről" - tette hozzá a rendőr.

Az is kiderült, hogy aznap jégkását kínáltak a gyerekeknek, de a kis Noelnél nem volt elég pénz. Annyira a szívére vette, hogy nem tudott venni belőle, hogy elindult világgá, és útközben eltévedt. A kisfiú a tábortól közel 4 kilométert gyalogolt, mire megtalálta Gaál Szabolcs. Az édesanyát a törzszászlós értesítette az esetről. A rendőrség jelenleg vizsgálja, hogy történt-e kiskorú veszélyeztetése a tábor vezetői részéről - írja a Police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.