10 éves kisfiú mentette meg az édesapját: kétségbeesve hívta 112-es segélyhívót

kisfiú életmentés mentők 112 segélyhívó
Megjutalmazták a zsaruk azt a bátor kisfiút, aki a 112-es segélyhívóra telefonált, miután édesapja otthon elvesztette az eszméletét.

Kétségbeesett kisfiú hívta a 112-es számot március 29-én. „Apukám elájult!" – szólt bele egy vékonyka, riadt hang a telefonba.

A hívásból hamar kiderült, hogy egy 10 éves gyermek van a vonalban. A hívásfogadónak elmondta, hogy egy csattanást hallott a konyha felől, majd amikor kiment a szobából, a földön fekve, eszméletlen állapotban találta az édesapját. A Szombathelyi Hívásfogadó Központ munkatársa azonnal tudta, hogy a fiúnak segítségre van szüksége, ezért kapcsolta a mentésirányítókat. A gyerek az ijedség ellenére is összeszedetten válaszolt a mentős kérdéseire, és követte az utasításait. Az édesapja csak néhány pillanatra tért magához, majd újból elvesztette az eszméletét. A mentésirányító megkérte a kisfiút, hogy próbáljon meg segítséget kérni a szomszédtól, hogy legyen mellette egy felnőtt, amíg a mentőkocsi kiérkezik. A fiú nem járt sikerrel, senkit nem talált otthon a szomszédban. Az irányító nem hagyta magára a gyereket, folyamatosan vonalban maradt vele, és beszélt hozzá mindaddig, míg a mentősök a házhoz értek. A kisfiúnak hála, édesapja időben segítséget kapott.

10 éves kisfiú mentette meg az édesapját Forrás: Police.hu

Bátorságáért a rendőrök megjutalmazták Mező Adriánt, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságon vendégül látták, ahova egy szolgálati autóval érkezett az édesanyjával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.