Magyarország tortája: közzétették a Spicces füge respektust és a Kikeletet árusító cukrászdák listáját

Magyarország tortája 2023 augusztus 20-i ünnepségek cukormentes torta
Közzétette a Magyarország tortáját és a Magyarország cukormentes tortáját árusító cukrászdák listáját a Magyar Cukrász Ipartestület. Települések szerint és a cukrászdák neve szerint is megkereshetjük a hozzánk legközelebb eső vendéglátó egységet.

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett. Az idei versenykiírásban újdonság volt, hogy egy hungarikumlistáról kötelezően kellett választani legalább egy alapanyagot.

A Spicces füge respektus mundulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse-ból és diós-karamellás ropogósból épül fel, és kakaóbab töretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé által biztosított ízeket akácmézes fehércsokis ganache és diós sablé korong koronázza meg. A torta nevében a spicces jelző a fügezselé bortartalmára utal, ám a kész tortában nem marad alkohol.

Spicces füge respektus - 2023 Magyarország Tortája Forrás: www.bykapas.com/Gergo Kapas/Magyar Cukrász Ipartestület

A cukormentes Kikelet tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg Lawal-Papp Zsófia, áfonyával és levendulával alakítva ki az összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült, mandulás, citromos piskóta tesz teljessé.

Kikelet - Magyarország cukormentes tortája 2023 Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A győztes tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, valamint országszerte több száz cukrászdában. Ezeknek a helyeknek a listáját tette közzé most a Magyar Cukrász Ipartestület. Felhívják a figyelmet arra, hogy a listákon szereplő cukrászdák augusztus 19-20-án készítik a tortákat bizonyosan, ezt követően érdeklődni kell, hogy kapható-e.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.